יום שלישי, 15 בפברואר 2011

מרק פטריות עשיר

רכיבים
סלסלת פטריות
בצל בינוני
שתי שיני שום
ענף סלרי
יין לבן
גריסי פנינה
שיבולת שועל (קוואקר)
שמנת לבישול/חלב
אגוז מוסקט טחון
חופן אגוזי מלך

הכנה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את השום והסלרי (קצוצים דק) ואת הפטריות (חתוכות גס).
סוגרים את הסיר, ומאדים על אש הכי נמוכה שיש עד שהפטריות משחימות ומתרככות.
מוסיפים מעט יין לבן וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
במקביל, שוטפים רבע כוס גריסי פנינה, מכסים במים ומכניסים למיקרו לחמש דקות, עד לריכוך חלקי ("אל דנטה").
מוסיפים את הגריסים למרק, יחד עם הקוואקר ומבשלים עוד רבע שעה על אש נמוכה.
הגריסים אמורים "להתנפח", ויחד עם הקוואקר, להסמיך את המרק.
מתבלים במעט מלח ובאגוז מוסקט, מוסיפים מים (אם חסר) ושמנת/חלב ומבשלים עוד חמש דקות.
מוזגים לצלחת ומוסיפים אגוזי מלך בשביל הטעם.

תוצאה




נגמר מהר מדי :)