יום רביעי, 18 במאי 2011

אורז אדום

רכיבים
X כוסות אורז אדום
3X כוסות מים

(מנה = כחצי כוס אורז)

הכנה
מחממים סיר, ומוסיפים את האורז לדקה-שתיים עד ששומעים קולות פצפוץ.
מוסיפים את המים (עם קורט מלח) ומחכים לרתיחה על אש גבוהה.
מכסים את הסיר, מורידים את האש למינימום ומחכים לאידוי של כל המים מהסיר (לפחות חצי שעה).
מכבים את האש ונותנים לאורז "לנוח" בסיר (לפחות רבע שעה).

תוצאה
בתיאבון!

הערות
  • האורז האדום מלא טעם - ולכן לדעתי, אין צורך בתוספת מלח.
  • כדאי להשתמש בסיר בעל ציפוי טפלון איכותי = אין צורך בשמן!
  • למי שאוהב, אפשר להוסיף תבלינים ו/או פירות יבשים לאחר הוספת המים לאורז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה