יום שבת, 18 בדצמבר 2010

לחם כפרי

קרדיט
המתכון מבוסס על המתכון מהבלוג "מהלב ומהראש".

רכיבים לכיכר אחת
100 גרם קמח מלא
200 גרם קמח לבן
6 גרם שמרים יבשים
3 גרם סוכר
5 גרם מלח
200 גרם מים

טיפ: מומלץ מאוד לשקול את כל הרכיבים במשקל אלקטרוני - מניסיון :)

הכנה
לנפות את הקמח לתוך קערה.
לערבב פנימה את השמרים והסוכר.
להוסיף את המים - וללוש כשתי דקות עד שמתקבל מרקם אחיד של בצק.
להוסיף את המלח וללוש עד שהבצק רך וגמיש (5-10 דקות).
יש לשים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה, ולהתפיח עד להכפלת הנפח (לפחות שעה - תלוי בטמפרטורה בחוץ).
מוציאים את הבצק, מקפלים ומעצבים לכיכר בתוך תבנית האפייה (מומלץ על נייר אפייה משומן).
מכסים במגבת בד ומתפיחים שוב (עד להכפלת הנפח). במקביל, מחממים את התנור ל-200 מעלות.
כשהכיכר תפחה, בוזקים עליה מלמעלה מעט מים ושיבולת שועל - מכניסים לתנור.
אחרי עשר דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לצינון.


מומלץ לחתוך את הלחם רק אחרי שהוא חזר לטמפרטורה סבירה, למרות שממש (אבל ממש) קשה להתאפק, בהינתן הריח שהלחם מפיץ (בינינו - זו הסיבה האמיתית לאפות לחם...)

תוצאה

החסרון היחיד - נגמר מהר מדי :)

תגובה 1:

  1. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא - ואז צריך ללוש ולהתפיח יותר זמן.

    עוד מספר שינויים מומלצים:
    * להוסיף צימוקים ושיבולת שועל בשלב הלישה הראשונית.
    * להכניס מגש עם מים לתנור בשביל לקבל קרום רך יותר.
    * למרוח את הבצק בחלמון ביצה לפני ההכנסה לתנור.
    * כאשר החלק החיצוני מתקשה, להוריד את הטמפרטורה ל-150 מעלות - כדי שהלחם לא יישרף.

    השבמחק