יום שלישי, 19 ביולי 2011

דובשניות בטטה


קרדיט
המתכון לקוח מ"בישולוג" של יערה: http://www.bishulog.co.il/blog/2010/08/09/sweet-potato-honey-cookies

רכיבים

בטטה גדולה, מבושלת ומעוכה לפירה
2 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כפית קינמון
כף דבש גדושה
כפית תמצית וניל
50 מ"ל = רבע כוס שמן

הכנה
לבשל את הבטטה עד לריכוך, לסנן נוזלים ולמעוך לפירה.
להוסיף לפירה דבש, וניל ושמן. לערבב היטב.
בקערה נפרדת, לערבב קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
להעביר את הקמח לבטטה במספר פעמים, ולדאוג לערבב היטב.
להכניס למקרר ל-45 דקות ולחמם תנור ל-175 מעלות (5 דקות לפני ההוצאה).
ליצור כ-30 כדורים על נייר אפייה ולאפות רבע שעה.
לצנן היטב, לשמור במקרר.

תוצאה

בתיאבון, ותודה ליערה :)

אין תגובות:

פרסום תגובה