רכיבים
כוס קמח מלא
1/4 כפית מלח
כפית שמרים יבשים
מים
שדרוגים: שן שום כתושה, אגוז מלך כתוש (לפי הטעם).
הכנה
מערבבים את המלח עם הקמח בקערה, ומוסיפים את השמרים מהולים במעט מים.
לשים תוך כדי הוספת מים עד לקבלת המרקם הבא:
כוס קמח מלא
1/4 כפית מלח
כפית שמרים יבשים
מים
שדרוגים: שן שום כתושה, אגוז מלך כתוש (לפי הטעם).
הכנה
מערבבים את המלח עם הקמח בקערה, ומוסיפים את השמרים מהולים במעט מים.
לשים תוך כדי הוספת מים עד לקבלת המרקם הבא:
חשוב שהבצק יהיה לח ודביק, אבל לא ייתפרק לעיסה נוזלית - לכן מומלץ להוסיף בין לישה ללישה מעט מים.
כעת נותנים לבצק לנוח ולתפוח עד להכפלת הנפח.
מעצבים את הבצק לשתי לחמניות קטנות או אחת גדולה על גבי נייר אפייה, ומחכים שוב להכפלת הנפח.
מכניסים לתנור ל-190° עד שהקרום הופך קשיח ולא נשארים חלקים רכים מחוץ ללחמיות.
מוציאים את הלחמניות ונותנים להן להתקרר על רשת.
תוצאה
הולך נהדר עם כל דבר - טחינה, ממרח תמרים, קוטג'...
שלום רב,
השבמחקהאם מדובר בשמרים יבשים ? בתודה
אכן - עדכנתי את הפוסט.
השבמחק