רכיבים
סלסלת פטריות
בצל בינוני
שתי שיני שום
ענף סלרי
יין לבן
גריסי פנינה
שיבולת שועל (קוואקר)
שמנת לבישול/חלב
אגוז מוסקט טחון
חופן אגוזי מלך
הכנה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את השום והסלרי (קצוצים דק) ואת הפטריות (חתוכות גס).
סוגרים את הסיר, ומאדים על אש הכי נמוכה שיש עד שהפטריות משחימות ומתרככות.
מוסיפים מעט יין לבן וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
במקביל, שוטפים רבע כוס גריסי פנינה, מכסים במים ומכניסים למיקרו לחמש דקות, עד לריכוך חלקי ("אל דנטה").
מוסיפים את הגריסים למרק, יחד עם הקוואקר ומבשלים עוד רבע שעה על אש נמוכה.
הגריסים אמורים "להתנפח", ויחד עם הקוואקר, להסמיך את המרק.
מתבלים במעט מלח ובאגוז מוסקט, מוסיפים מים (אם חסר) ושמנת/חלב ומבשלים עוד חמש דקות.
מוזגים לצלחת ומוסיפים אגוזי מלך בשביל הטעם.
תוצאה
נגמר מהר מדי :)
סלסלת פטריות
בצל בינוני
שתי שיני שום
ענף סלרי
יין לבן
גריסי פנינה
שיבולת שועל (קוואקר)
שמנת לבישול/חלב
אגוז מוסקט טחון
חופן אגוזי מלך
הכנה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את השום והסלרי (קצוצים דק) ואת הפטריות (חתוכות גס).
סוגרים את הסיר, ומאדים על אש הכי נמוכה שיש עד שהפטריות משחימות ומתרככות.
מוסיפים מעט יין לבן וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
במקביל, שוטפים רבע כוס גריסי פנינה, מכסים במים ומכניסים למיקרו לחמש דקות, עד לריכוך חלקי ("אל דנטה").
מוסיפים את הגריסים למרק, יחד עם הקוואקר ומבשלים עוד רבע שעה על אש נמוכה.
הגריסים אמורים "להתנפח", ויחד עם הקוואקר, להסמיך את המרק.
מתבלים במעט מלח ובאגוז מוסקט, מוסיפים מים (אם חסר) ושמנת/חלב ומבשלים עוד חמש דקות.
מוזגים לצלחת ומוסיפים אגוזי מלך בשביל הטעם.
תוצאה
נגמר מהר מדי :)
WOW!!!
השבמחק