יום שישי, 1 ביולי 2011

לחם בירה

המתכון מבוסס על http://www.baking.co.il/bread17_dark_beer.


מחמצת
100 גר' קמח לבן
⅛ כפית שמרים יבשים
100 מ"ל מים

לערבב קמח עם שמרים, להוסיף מים ולערבב עד לאחידות. לכסות עם ניילון נצמד ולהשאיר ללילה.

בצק
300 גר' קמח מלא
½ כפית מלח
½ כפית שמרים יבשים
200 מ"ל בירה
1 כף סוכר



לערבב את הקמח עם המלח, להוסיף שמרים ולערבב היטב.
להוסיף את המים, המחמצת והסוכר, ולערבב עד לקבלת בצק גמיש, רך ודביק.
ללוש כ-10 דקות על משטח מקומח.
התפחה ראשונה =  ½1 שעה.
להוציא אוויר, לעצב לכיכר (כדאי לחרוץ X למעלה) ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
התפחה שנייה =  1 שעה.
לאפות ב-220° עם תבנית מים (ליצירת אדים), במשך 30 דקות עד לקבלת קרום נוקשה.
לצנן על רשת עד שהלחם בטמפ' החדר (לפחות שעה).

תוצאה


בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה