יום שני, 22 בנובמבר 2010

לחם מקמח מלא ושיבולת שועל

רכיבים
כוס מים בטמפרטורת החדר
כוס וחצי קמח מלא + לבן (ביחס של 50%-50%)
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שיבולת שועל

הכנה
במתכון הזה יש הרבה תמונות - כי לדעתי זו הדרך הכי מוצלחת להעביר את הדגשים לגבי הבצק.

מתחילים בערבוב הקמח בקערה, כדי לפורר את הגושים ו"לאוורר" את הקמח.
מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

כעת נתחיל להוסיף מים לתערובת היבשה. כל פעם נוסיף ממש קצת, נערבב ונחכה שכל המים ייספגו בבצק.
כדאי להוסיף כל פעם רבע מכמות המים שנשארה בכוס, וכך קטן הסיכוי להפוך את הבצק לעיסה דביקה ומבאסת ללישה.

ככה זה נראה בשלבי הערבוב השונים (ערבבתי עם כף מתכת):
בתחילת הערבוב

הבצק מתחיל להתגבש - עדיין חסרים מים

הבצק התגבש לגוש אחד - להפסיק להוסיף מים!

ברגע שהבצק הפך לגוש אחד, הרבה יותר נוח לעבוד איתו בידיים. מומלץ ללוש אותו 5-10 דקות (או עד שנמאס...).
בשלב הזה אפשר גם להוסיף לבצק את שיבולת השועל:

חשוב מאוד שהבצק יהיה הומוגני ואחיד:

אחרי הלישה הראשונית, מומלץ לתת לבצק לתפוח מעט, מכוסה במגבת להכפלת הנפח:

כעת, נלוש היטב את הבצק, על מנת להוציא ממנו את האוויר ונכניס למקרר ללילה.
למחרת, נוציא את הבצק לתבנית האפייה וניתן לו לחזור לטמפרטורת החדר ולתפוח מעט.
נכניס לתנור ל-180 מעלות, עם קערית מים, עד שהלחם יקבל קרום פריך ולא ישארו חלקים "רטובים".
מוציאים את הלחם ומקררים על רשת, עטוף במגבת.

תוצאה


בתיאבון!


4 תגובות:

  1. יפה מאוד!! הלחם נראה אוורירי יחסית ללחמים שנאפים
    בבית. כל הכבוד.

    השבמחק
  2. חמד של מתכון הכמויות מתייחסות רק לקמח ולמים ומה עם שאר הכמויות לא צוין. תודה

    השבמחק
  3. תודה!
    עדכנתי את שאר הכמויות במתכון.

    השבמחק