יום ראשון, 11 בדצמבר 2011

לחם כפרי

לחם כפרי

קרדיט
מבוסס על מתכון של Jeff Potter, מהספר המצויין "Cooking For Geeks".

רכיבים
180 ג' קמח מלא מנופה
180 ג' קמח לבן מנופה
1.5 כפית שמרים
240 מ"ל (כוס) מים פושרים
7 ג' (כף) דבש
1.5 כפית מלח
1 כף שמן זית
תבלינים

הכנה
לערבב בקערה את הקמחים והשמרים, ולהוסיף את המים והדבש.
לערבב מעט את המרכיבים, רק על מנת לאחד אותם (פחות מדקה) ולהמתין כחצי שעה.
ללוש היטב את הבצק (לפחות רבע שעה). להוסיף את המלח, השמן והתבלינים במהלך הלישה.
לתת לבצק לנוח בטמפרטורה חמימה, עד להכפלת נפח הבצק - לפחות כשעה.
לחמם את התנור ל-220 מעלות.


למזוג מים רותחים לתוך תבנית בתנור.
לעצב את הבצק לכיכר על משטח מקומח.
לחרוץ חריצים בבצק עם סכין חדה.
להעביר את הכיכר לתנור לרבע שעה ב-220 מעלות, ולעוד חצי שעה ב-150 מעלות.
לקרר את הכיכר על רשת לפחות במשך חצי שעה.

תוצאה




בתיאבון!

יום ראשון, 16 באוקטובר 2011

פנקייק

קרדיט
המתכון מבוסס על המתכון של דודי מהבלוג "cook for fun".


רכיבים (עבור 3 פנקייקים בינוניים)
120 ג' חלב
10 ג' חמאה מומסת (במיקרו)
1 ביצה
20 ג' סוכר
1 ג' מלח
90 ג' קמח (מעורבב מראש עם כפית אחת של אבקת אפייה)

הכנה
מערבבים את כל הרכיבים לפי הסדר, עד שאין גושים בבלילה.
מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן קנולה על אש בינונית, ושופכים כל פעם מעט מן הבלילה.
מחכים עד שהפנקייק מתמלא בועות והופכים עם מרית.
מורידים כאשר שני הצדדים השחימו, ואין יותר חלקים עם בלילה נוזלית.
לשים לב שהפנקייק לא יישרף (במקרה שהאש חזקה מדי).

תוצאה

בתיאבון!

יום שלישי, 27 בספטמבר 2011

פסטה ברוטב תרד וקוטג'

רכיבים
פסטה מבושלת
כף קוטג'
תרד

הכנה
מטגנים את התרד עם מעט שמן, עד לריכוך.
מוסיפים את הקוטג', ומערבבים כדקה.
מוסיפים את הפסטה, מערבבים עם הרוטב ומגישים.

תוצאה



לבריאות ובתיאבון!

יום שלישי, 19 ביולי 2011

דובשניות בטטה


קרדיט
המתכון לקוח מ"בישולוג" של יערה: http://www.bishulog.co.il/blog/2010/08/09/sweet-potato-honey-cookies

רכיבים

בטטה גדולה, מבושלת ומעוכה לפירה
2 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כפית קינמון
כף דבש גדושה
כפית תמצית וניל
50 מ"ל = רבע כוס שמן

הכנה
לבשל את הבטטה עד לריכוך, לסנן נוזלים ולמעוך לפירה.
להוסיף לפירה דבש, וניל ושמן. לערבב היטב.
בקערה נפרדת, לערבב קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
להעביר את הקמח לבטטה במספר פעמים, ולדאוג לערבב היטב.
להכניס למקרר ל-45 דקות ולחמם תנור ל-175 מעלות (5 דקות לפני ההוצאה).
ליצור כ-30 כדורים על נייר אפייה ולאפות רבע שעה.
לצנן היטב, לשמור במקרר.

תוצאה

בתיאבון, ותודה ליערה :)

יום שישי, 8 ביולי 2011

דלורית אפויה בתנור

בוחרים דלורית חלקה, ארוכה ומוצקה:


שוטפים ופורסים:

מוציאים את כל הגרעינים מתוך החלל שבבסיס הדלורית, וחותכים לקוביות:

מתבלים בשמן זית, טימין, שום גבישי ואגוז מוסקט. מערבבים היטב:

מכניסים לתנור בקערה חסינת חום, מכוסה ע"י נייר אלומיניום בחום של 180 מעלות.
אופים עד שהדלורית מתרככת מאוד (בדיקה ע"י נעיצת מזלג).

הולך מצויין כתוספת למנה בשרית, לסלט או כרוטב לפסטה.


בתיאבון!

יום ראשון, 3 ביולי 2011

כתף בקר עם ירקות בתנור

המתכון מבוסס על http://www.teamim.co.il/tabid/1525default.aspx.

רכיבים
250 גר' כתף בקר
בטטה
תפוח אדמה
בצל
פטריות


הכנה
לחמם תנור ל-150 מעלות, ולרפד תבנית פיירקס עם נייר אפיה.
לצרוב את הבשר במחבת עם שמן זית. להעביר לתבנית, לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה.
להוציא את נייר האפייה, ולפרוס את הבשר. לחתוך את הירקות לקוביות, לתבל ולהוסיף לתבנית (אחרי ערבוב ברוטב).
להחזיר לתנור לשעה-שעתיים, עד שהבשר מוכן והירקות התרככו.

הערות
אפשר להוסיף בירה/יין לתבנית עם הבשר לפני ההכנסה לתנור, או לחלופין לבשל את הבשר בבירה/יין לאחר ההכנה.


תוצאה


בתיאבון!

יום שישי, 1 ביולי 2011

לחם בירה

המתכון מבוסס על http://www.baking.co.il/bread17_dark_beer.


מחמצת
100 גר' קמח לבן
⅛ כפית שמרים יבשים
100 מ"ל מים

לערבב קמח עם שמרים, להוסיף מים ולערבב עד לאחידות. לכסות עם ניילון נצמד ולהשאיר ללילה.

בצק
300 גר' קמח מלא
½ כפית מלח
½ כפית שמרים יבשים
200 מ"ל בירה
1 כף סוכר



לערבב את הקמח עם המלח, להוסיף שמרים ולערבב היטב.
להוסיף את המים, המחמצת והסוכר, ולערבב עד לקבלת בצק גמיש, רך ודביק.
ללוש כ-10 דקות על משטח מקומח.
התפחה ראשונה =  ½1 שעה.
להוציא אוויר, לעצב לכיכר (כדאי לחרוץ X למעלה) ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
התפחה שנייה =  1 שעה.
לאפות ב-220° עם תבנית מים (ליצירת אדים), במשך 30 דקות עד לקבלת קרום נוקשה.
לצנן על רשת עד שהלחם בטמפ' החדר (לפחות שעה).

תוצאה


בתיאבון!