יום שני, 4 באוקטובר 2010

חלה לשבת

רכיבים

  • כוס וחצי קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כף שמן
  • ביצה
  • חצי כוס מים
  • כפית מלח
  • בונוסים: צימוקים וכו'.

הכנה
השלב הראשון הוא להכין "ראש עיסה": נערבב את הסוכר, השמרים וכף קמח ברבע כוס מים פושרים.
השלב הזה אמור "להפעיל" את השמרים כך שתוך זמן קצר , נתחיל לראות בועיות קטנות עולות מתוך העיסה - והריח המוכר של השמרים יעלה באוויר. אם זה לא קורה - כדאי להשיג שמרים חדשים :)
נערבב את שאר החומרים היבשים והביצה בקערה, ונוסיף את ראש העיסה אליה.
אני ממליץ להתחיל את הערבוב עם מיקסר, או (במקרה בו אין מיקסר) עם כף מתכת, שלא מתכופפת בקלות.

הבצק שמתקבל מזכיר יותר אוסף גושי קמח מאשר בצק תקין, ולכן נתחיל להוסיף מים לתוך הקערה, תוך כדי ערבוב הבצק.
חשוב מאוד לא להוסיף בבת אחת את כל המים משתי סיבות:
1. אין לי באמת מושג כמה מים צריך, כך שמה שרשום במתכון הוא "בגדר המלצה בלבד" :)
2. הכמות המדוייקת היא לא באמת חשובה - מה שחשוב זה שהבצק יהיה רך, גמיש ונוח ללישה.
לכן, לדעתי, אין מנוס מהוספה איטית ומדודה של המים תוך כדי לישה מתמדת.

יש להמשיך את תהליך הערבוב עד שהבצק תופס צורה ו"מתגבש" ליחידה אחת שאינה מתפוררת (זה אומר שחסרים מים) ולא בוצית להחריד (זה אומר שיש יותר מדי מים). 
אם הוספנו יותר מדי מים, לא קרה שום דבר - פשוט נוסיף קצת קמח עד שכל העסק יהפוך לבצק נחמד וסימפטי.
בשלב הזה אפשר להוסיף כל "בונוס" שתעלו על דעתכם לבצק - במקרה הזה, הוספתי צימוקים - ולתת לו בערבוב כדי שלא ייווצר גוש צימוקים ענק...
עכשיו אפשר לנוח (גם אנחנו וגם הבצק). את הבצק כדאי לכסות על ידי מטלית - שלא יתייבש.
אחרי חצי שעה עד שעה (תלוי כמה חם בחוץ - יותר חם, פחות זמן), הבצק אמור להכפיל את נפחו.
זה הזמן "לכפכף" קצת את הבצק - לטפוח עליו על מנת להוציא את בועיות האוויר שנוצרו, וללוש אותו לגוש הומוגני.

עכשיו מתחיל החלק האומנותי - מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכינים מכל חלק גליל בעובי של אצבע/אצבע וחצי.
את הגלילים שוזרים לצמה ומקפלים בעדינות את השוליים (כדי הצמה לא תתפרק). מעבירים את הצמה לנייר אפייה ונותנים לה לתפוח עוד חצי שעה. 

מכניסים את החלה לתנור בטמפ' של 180 מעלות ואופים עד שהחלק העליון משחים יפה.

תוצאה


בתיאבון!

תגובה 1: