יום שבת, 16 באוקטובר 2010

עוף מוקפץ

רכיבים
  • חזה עוף
  • מרינדה: רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, דבש, שן שום כתושה
  • ירקות: תירס, גזר, פלפל, פטריות
  • תבלינים: ג'ינג'ר
  • איטריות ביצים
הכנה
מפרקים את החזה, וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי. חזה עוף שלם מתאים לשלוש מנות.
מערבבים היטב עם שאר רכיבי המרינדה - ומשאירים את כל העסק ללילה במקרר.
כשמחליטים להתחיל בבישול - מוציאים את הבשר מהמקרר ונותנים לו להתחמם קצת בזמן קיצוץ הירקות.

מחממים כף שמן על המחבת (רק בשביל הבשר)על אש גבוהה וכאשר המחבת לוהטת, מוסיפים את העוף.
מערבבים את העוף דקה-שתיים, רק כדי ש"ייסגר" - לא יותר מזה - ומוציאים לכלי בצד.

כעת מורידים את האש, מעבירים את הירקות למחבת ונותנים להם להתרכך, תןך כדי ערבוב הקפצה.

כשהירק הכי קשה מתחיל להתרכך, נוסיף את העוף והתבלינים, ובמקביל נכין את האיטריות.

כשהאיטריות מוכנות, נוסיף אותן למחבת ואחרי ערבוב וחצי - לשולחן!


מומלץ עם יין אדום :)

בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה